Let op: de Dutch Ovens komen eraan. . . . . .

4 op een rij klein

Avontuurlijk koken op een kampvuur of boven een vuurschaal. In de vrije natuur of wat daar op lijkt: van tuin tot balkon. Dat wordt de nieuwe trent in het buiten koken.
De fancy buitenkeukens lijken plaats te moeten maken voor het eerlijke buitenleven. Een pan en een vuurtje meer heb je niet nodig.
De pannen zijn geheel van gietijzer en vrijwel onverwoestbaar. Hij wordt in of boven gloeiend houtskool of briketten geplaatst, waardoor de hitte zich dankzij de massa en goede geleidingseigenschappen van gietijzer gelijkmatig over de pan verdeelt. Ook op het zware deksel passen gloeiende briketten of houtskool. Daardoor heeft men rondom warmte zodat de Dutch Oven werkt als een outdoor oven waarin zelfs brood, taart of pizza bereid kan worden.
Maar een lekker soepje of stoofpotje op een houtvuur, behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
In combinatie met een vuurschaal en een driepoot uit onze eigen smederij "De Doorgang" beschikt u over een mooie combinatie om avontuurlijk buiten te kunnen koken. Voor  het bakken van een eitje of een hamburger zijn de skillets ideaal.
Klik op één van onderstaande links om naar de desbetreffende pagina te gaan: